0

0

0 ₴

Замовити

0

0

icon

Козирок на лобове скло дійсно приносить користь при русі назустріч сонцю. Розглянемо, навіщо потрібен козирок лобового скла і як встановити цей аксесуар.

Для багатьох водіїв дефлектор лобового скла - чисто декоративний елемент зовнішнього тюнінгу. Особливо це актуально для власників позашляховиків, де сонцезахисний козирок допомагає стилізувати автомобіль під автентичних «американців» 80-х. Додатково аксесуар оснащується габаритними вогнями, що надає особливий антураж. Має дефлектор і цілком функціональне призначення:

  • захист від променів сонця. Зрозуміло, від низько стоїть сонячних променів захистити козирок, втім, як і тонована верхня частина лобового, вас не зможе. Непрямим чином установка зменшує нагрів торпеди і салону. Ефект нехай і невеликий, але все ж таки присутня;
  • перешкоджає перетриманим від додаткового обладнання, що встановлюється на даху. Актуальна проблема для позашляховиків з багажниками на даху. Бажання максимально збільшити обсягу багажного відсіку приводь до того, що фари встановлюються близько до краю лобового скла;
  • додаткове освітлення автомобіля в темний час доби. Для цього дефлектор лобового скла можна обладнати аналогами габаритних вогнів;
  • поліпшення аеродинамічних характеристик вантажних фургонів. Дефлектор в такому випадку повинен бути виконаний у формі спойлера. Установка козирка захисту правильної конструкції може вберегти вантажівка від сходження снігу з обтекателей. Нерідкі випадки, коли такі «лавини» обламують двірники.

Види дефлекторів лобового скла

Дефлектори бувають безкаркасними і каркасними. Каркас - прокладені з внутрішньої сторони труби, що повторюють контури дефлектора. Саме трубчаста основа кріпиться до кузова автомобіля, а вже до каркаса прикріплений пластиковий корпус. Такий тип конструкції має великий запас міцності. До того ж до каркасу при бажанні можуть бути прикріплені додаткові освітлювальні прилади.

Існують універсальні козирки на лобове, які кріпляться за допомогою кронштейнів. Їх при необхідності можна підігнути, змінити точки кріплення, тим самим адаптувавши під конкретну модель авто.

Установка козирка від сонця на авто

Кріпиться козирок сонцезахисний за допомогою саморізів або спеціальних кронштейнів і болтів з гайками. У комплекті повинен йти весь необхідний кріплення, тому вам всього лише потрібно точно розмітити місця на кузові авто. Встановіть дефлектор лобового скла за допомогою скотча і шматочків пінопласту для регулювання висоти і підпору. Так ви зможете точно розмітити місця для свердління. Діаметр отвору повинен бути на 1-1,5 мм менше розміру самореза.

При установці на місце кріплення наноситься кузовний герметик. Саморіз перед вкручування бажано змочити в Мовіле.