0

0

0 ₴

Замовити

0

0

icon

Під час руху найбільше наражається на небезпеку капот автомобіля. Потоки зустрічного вітру женуть назустріч пил і сміття, які дряпають не тільки капот, але і лобове скло. Ще один неприємний момент це комахи, які прилипають до лобовухе і залишають плями бруду. Саме для того, щоб уникнути цих неприємностей автолюбителі використовують дефлектор капота, а в народі просто мухобойка.

Мухобойка - спеціальна пластина з пластику, яка встановлюється на передню частину капота. Мета цього пристосування - змінити потоки зустрічного повітря. Форма дефлектора була розроблена таким чином, що зустрічний повітря огинає машину і за ним слідують всі небажані частки (пісок, комахи) У наш час, з огляду на широкий модельний ряд, дефлектори непросто виконують свої прямі функції, але служать прикрасою автомобіля і використовуються, як спойлер капота.

Вибір мухобойки на капот

При виборі дефлектора капота необхідно розуміти різницю між ними. Мухобойки розрізняють за методом кріплення і матеріалу з якого вони виготовлені.

Для виготовлення використовуються різні матеріали, серед яких основні це:

  • Пластик - еластичний і зносостійкий.      
  • Оргскло - досить міцний і надійний матеріал      
  • Акрилове скло - лідер серед представлених матеріалів. Міцний і надійний. Легко полірується в разі подряпин.      

За методом кріплення розрізняю 3 види дефлекторів:

  1. Накладка - клеїться на капот
  2. Вставні - встановлюються в посадочні місця
  3. З кріпленнями - встановлюються в посадочні місця, але вимагають додаткових скоб і затискачів.

Установка дефлектора на капот

При установці мухобойки в першу чергу необхідно ознайомитися з інструкцією, яка завжди додається до комплекту деталей. Кріплення необхідно здійснити так, щоб залишити невеликий зазор між капотом і мухобойкой. Також дуже важливо знежирити поверхню, якщо ви клеется деталь на двосторонній скотч, це поліпшить стикування і посилить якість склейки.

Якщо ви встановлюєте вставною дефлектор на капот вашого автомобіля, то зазвичай він просто одягається в посадочне місце на капоті заздалегідь продумане виробником. Конструкція монтується в спеціальні пази і не вимагає додаткового свердління, що зберігає фарбу вашого авто в цілості й схоронності. Демонтувати мухобойку з таким методом кріплення так само просто і швидко, як і встановлювати.

Варіант установки мухобойки на капот з кріпленнями вважається більш надійним. Фіксація здійснюється завдяки скоб з гвинтами або шпильками, або ж саморізів. Такий метод убезпечить вас від крадіжки майна, але може зашкодити шар фарби, тому не такий популярний серед власників авто.